Termeni de utilizare
CONDIȚII DE UTILIZARE - DOMENIU DE APLICARE
Acești termeni și condiții se aplică tuturor serviciilor noastre, care pot fi furnizate prin orice mijloc sau metodă legală.
Doar accesând și/sau navigând și/sau utilizând și/sau comandând și cumpărând, luați la cunoștință și confirmați că ați citit, înțeles pe deplin și acceptat necondiționat termenii și condițiile expuse mai jos. Dacă nu sunteți de acord cu acești termeni, atunci nu trebuie să utilizați serviciile și site-ul nostru web.
Acești termeni de utilizare pot fi revizuiți și actualizați în orice moment și fără notificare, ca urmare a modificărilor din cadrul legal grec și european pentru problemele care reglementează termenii de utilizare a internetului. Vă rugăm să verificați termenii de utilizare ai site-ului nostru la intervale regulate - pentru orice modificări - deoarece intrarea dumneavoastră în acesta implică acceptarea acestora.
Următorii termeni sunt formulați ținând cont atât de dezvoltarea rapidă a tehnologiei și în special a internetului, cât și de legislația existentă în aceste materii.
CONDIȚII DE UTILIZARE A E-SHOP-ULUI ȘI TRANZACȚII:
Site-ul lalaband.eu și magazinul online sunt destinate vânzării de bunuri de uz casnic, îmbrăcăminte-încălțăminte, produse albe și accesorii de la distanță sau prin internet.
Adăugarea, modificarea, eliminarea, suspendarea temporară a disponibilității în orice moment a produselor disponibile spre vânzare este lăsată la latitudinea exclusivă a companiei, care poate acționa în acest sens fără notificare prealabilă.
Site-ul garanteaza calitatea, acuratetea si valabilitatea informatiilor pe care le afiseaza, despre identitatea si serviciile pe care le ofera, sub rezerva erorilor datorate erorilor tehnice sau tipografice.
ALTE INFORMAȚII PENTRU OFERTE PENTRU VISITATORI/UTILIZATOR:
Informațiile sub formă de sugestii sau idei exprimate de vizitatorii/utilizatorii site-ului prin utilizarea voluntară și gratuită a respectivelor instrumente de comunicare devin cu acordul acestora în posesia lalaband.eu, care le poate folosi în orice mod în scopuri comerciale sau inutile. .
În plus, vizitatorul/utilizatorul care furnizează în mod voluntar astfel de informații, sugestii și idei renunță la orice drept la astfel de informații, sugestii și idei și renunță la orice drept la compensație pentru utilizarea unui astfel de material pe site.
CODUL DE CONDUITĂ ŞI RESPONSABILITATE AL VISITATORILOR/UTILIZATORULUI:
Vizitatorul/utilizatorul acestui site web poartă singura responsabilitate pentru utilizarea legală a acestuia și este obligat să se abțină de la orice act ilegal și comportament abuziv, contrar regulilor de drept sau comportament contrar bunei-credințe și moravurilor precum și de la adopție. practicile ilegale și practicile de concurență neloială. Este interzisă trimiterea sau transmiterea prin intermediul site-ului de materiale ilegale, adică materiale neadevărate, inexacte, amenințătoare, abuzive, ofensatoare, defăimătoare sau care încalcă drepturile altora, fie că sunt de proprietate sau nu, sau care încurajează criminalitatea. documente. Este interzisă cauzarea de prejudicii sau inducerea în eroare în orice mod cu privire la originea conținutului transmis prin intermediul site-ului. Hărțuirea terților în orice mod este interzisă. De asemenea, acest site web nu este disponibil și, prin urmare, vizitatorii/utilizatorii săi trebuie să se abțină de la orice act de publicitate sau promovare a produselor sau serviciilor străine sau a site-urilor web ale terților precum și de a trimite mesaje nesolicitate și neinvitate de la destinatarul mesajelor electronice (spam).
Vizitatorii/utilizatorii sunt de acord că nu vor compromite securitatea acestui site și că nu vor împiedica niciun utilizator să acceseze acest site. În cazul deteriorării tehnice a site-ului și a sistemelor acestuia de către vizitator/utilizator, acesta din urmă este responsabil pentru restaurarea integrală a acestuia, precum și pentru compensarea companiei. În cazul în care este postat conținut care provoacă un prejudiciu moral sau alt prejudiciu terților, site-ul își rezervă dreptul de a proceda imediat la ștergerea acestui conținut și, în același timp, de a suspenda funcționarea contului utilizatorului/membrului. , care încalcă condițiile prezentei, așa cum se arată mai jos. Orice încălcare a celor de mai sus precum și utilizarea generală a site-ului în scopuri ilegale atrage pedepse civile și penale, asupra cărora site-ul își rezervă dreptul.
DURATĂ:
Acest site își rezervă dreptul exclusiv de a bloca orice acces la acesta al vizitatorilor/utilizatorilor despre care consideră că au încălcat litera și spiritul acestor termeni de utilizare, încetând utilizarea parolelor la serviciile sale și/sau punând la dispoziție conținutul acestuia.
Preturi-Oferte-Reduceri:
Prețurile afișate includ TVA precum și alte taxe, orice diferență va fi identificată și evidențiată. Toate acestea sunt supuse modificărilor de impozitare. . Ofertele care apar din cand in cand vor avea o durata limitata iar valabilitatea acestora se va prelungi pana in ziua comenzii.
Informații necesare pentru a comanda un produs:
Cu excepția cazului comenzii prin site-ul nostru, unde este menționat mai jos, la comanda în orice alt mod, în afară de identificarea cantitativă și calitativă a produsului, trebuie indicată identitatea cumpărătorului și în special numele și datele de contact. (telefon, adresa de e-mail, adresa de domiciliu), detalii despre metoda de plata, detalii despre factura sau chitanta precum si adresa de livrare.
Verifică:
Comanda dvs. este considerată finalizată și declarația dvs. relevantă primită de noi de îndată ce e-mailul sau apelul telefonic relevant care vă confirmă comanda.
ANULARE COMANDA:
Cumpărătorului i se oferă posibilitatea de a anula comanda până la livrarea produsului ce urmează a fi livrat.
Retragere:
Cumpărătorul își rezervă dreptul de a returna produsele, gratuit și fără motiv, în termen de cincisprezece (14) zile calendaristice de la data primirii însoțite de formularul de retragere completat. Declarația de retragere se poate face fie prin depunerea electronică, fie prin completarea și trimiterea formularului de retragere în cauză sau prin orice altă declarație clară care arată decizia cumpărătorului de a se retrage din contract și care ne-a fost adusă la cunoștință în mod demonstrabil. în cazul retragerii, cumpărătorul suportă doar costul direct al transportului și returnării produselor. Retururile sunt acceptate numai cu condiția ca produsele să fie însoțite de chitanța de vânzare cu amănuntul sau de factura. Se recomanda ca firma noastra sa fie informata in prealabil, astfel incat sa cunoasca si sa accepte returul, dupa verificarea calitatii produsului returnat. Rambursarea se va efectua în termen de 14 zile calendaristice din ziua în care furnizorul a fost informat de către consumator că se retrage și cu condiția expresă ca produsul returnat să fie în posesia furnizorului prin creditarea contului bancar al cumpărătorului, pe care acesta îl va notifica. în timp şi în scris. Cheltuielile bancare sunt suportate de cumpărător.
SPECIFIC:
Consumatorul este responsabil pentru orice reducere a valorii bunurilor numai ca urmare a manipulării bunurilor, alta decât cea necesară pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea bunurilor. Dreptul de returnare a produsului (dreptul de retragere din vânzare) se referă la întregul produs achiziționat și nu poate fi exercitat doar asupra unei părți a produsului (ex. asupra accesoriilor produsului). Retururile se fac pe cheltuiala dvs. (costul direct al returnării) și se livrează la sediul nostru.
Produsul returnat trebuie să nu fi fost folosit și trebuie să îl găsiți și ambalajul său în aceeași stare ca atunci când cumpărătorul l-a primit. Produsul, ambalajul exterior și interior trebuie să fie intacte. In cazul in care se constata ca produsul este folosit sau ambalajul este incomplet, rupt, uzat, falsificat cu benzi adezive sau bonuri ale firmelor de curierat, societatea are dreptul de a nu primi produsul si de a-l returna consumatorului. In acest caz, costurile de transport sunt suportate de cumparator.
Trebuie să ne informați despre metoda și ora de expediere pe care o veți alege pentru a vă ocupa de primirea produsului și de răspunsul nostru imediat la cererea dumneavoastră. Politica de returnare a produselor de mai sus se referă la toate produsele noastre, cu excepția excepțiilor exprese, este în întregime legală și în interesul consumatorului. De îndată ce compania primește o cerere de returnare a produsului și atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile de mai sus, vă va rambursa suma relevantă în orice cont bancar cu condiția de a ne informa despre existența unui cont și în special numărul IBAN și banca care deține acest cont. Această actualizare se face pe propriul risc. În cazul prevăzut mai sus, în care societatea are dreptul la despăgubiri pentru defecte ale produselor returnate, aceasta va avea dreptul să compenseze suma relevantă a despăgubirii pretinse cu prețul care urmează a fi rambursat.
Cadrul legal
Contractele încheiate sunt reglementate de următoarele prevederi:
Articolul 3e - Dreptul de retragere
1. Cu excepția cazului în care se aplică excepțiile prevăzute la articolul 3l, consumatorul are la dispoziție un termen de 14 zile calendaristice pentru a se retrage din contractul la distanță sau din contractul în afara unui magazin comercial fără a indica motivele și fără nicio taxă în afara celor prevăzute la articolul 3i alin. 2 și la articolul 3j.
2. Fără a aduce atingere articolului 3f, termenul de retragere prevăzut la paragraful 1 al prezentului articol expiră 14 zile calendaristice: a) de la data încheierii contractului, pentru contractele de servicii•
b) pentru contractele de vânzare, din ziua în care consumatorul sau un terț indicat de acesta, altul decât transportatorul, dobândește posesia fizică a bunurilor sau: i) din ziua în care consumatorul sau un terț indicat de acesta, altul decât transportatorul, dobândește posesia fizică a ultimului bun, în cazul mai multor bunuri comandate de consumator într-o singură comandă și livrate separat, ii) din ziua în care consumatorul sau un terț care este indicat de acesta , altul decât transportatorul, dobândește posesia fizică a ultimului lot sau a ultimei piese, în cazul livrării de bunuri formate din mai multe loturi sau mai multe piese, iii) din ziua în care consumatorul sau un terț este indicat de acesta, altul decât transportatorul, dobândește posesia fizică a primului bun, în cazul unui contract de livrare regulată a mărfurilor la o oră determinată perioada•c) din ziua încheierii contractului, în cazul contractelor de furnizare a apei, gazelor naturale sau energiei electrice, dacă acestea nu sunt disponibile spre vânzare într-un volum limitat sau în cantitate determinată, pentru furnizarea de termoficare; sau pentru furnizarea de conținut digital care nu este furnizat pe un suport fix. (3) Părțile contractante pot, dacă doresc, să își îndeplinească obligațiile contractuale în perioada de retragere. În cazul unui contract în afara unui punct comercial, este interzisă încasarea integrală sau parțială a prețului, chiar și sub forma unui angajament, garanție, emitere sau acceptare de valori mobiliare sau sub orice altă formă, în perioada prevăzută la paragraful 1. .
Articolul 3f - Neinformarea cu privire la dreptul de retragere
1. În cazul în care furnizorul nu a furnizat consumatorului informațiile referitoare la dreptul de retragere conform articolului 3b alin. 1 lit. h), perioada de retragere expiră la 12 luni de la încheierea perioadei inițiale de retragere, astfel cum este stabilit la articolul 3e alin. 2.2. În cazul în care furnizorul a furnizat consumatorului informațiile prevăzute la paragraful 1 al prezentului articol în termen de 12 luni de la ziua specificată la articolul 3e alin.2, perioada de retragere expiră la 14 zile calendaristice de la data la care consumatorul primește informația respectivă. Exercitarea dreptului de retragere
1. Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează furnizorul de decizia sa de a se retrage din contract. În acest scop, consumatorul poate:a) fie să utilizeze modelul de formular de retragere enumerat în secțiunea B din Anexa la Legea 2251/1994•b) fie să facă orice altă declarație clară care prezintă decizia sa de retragere din contract.2. Consumatorul a făcut uz de dreptul de retragere în perioada de retragere menționată la articolul 3e alineatul 2 și articolul 3f, dacă notificarea de exercitare a dreptului de retragere este trimisă de consumator înainte de expirarea perioadei.
3. Furnizorul poate, pe lângă posibilitățile menționate la paragraful 1, să ofere consumatorului opțiunea de a completa și depune electronic fie modelul de formular de retragere enumerat în secțiunea B din Anexa Legii 2251/1994, fie orice altă declarație clară. găsite pe site-ul furnizorului. În aceste cazuri, furnizorul comunică imediat consumatorului o confirmare de primire a acestei retrageri pe un suport permanent. Consumatorului îi revine sarcina de a dovedi că și-a exercitat dreptul de retragere în temeiul prezentului articol.
Articolul 3 - Efectele retragerii
Exercitarea dreptului de retragere încetează obligațiile părților contractante: a) de a executa contractul la distanță sau în afara spațiilor comerciale sau b) de a încheia un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale în cazurile în care a fost făcută o ofertă de către consumator.
Articolul 3i - Obligațiile furnizorului în caz de retragere
1. Furnizorul returnează orice plată primită de la consumator, fără întârzieri nejustificate și în orice caz în termen de 14 zile calendaristice de la ziua în care a fost informat cu privire la decizia consumatorului de a se retrage din contract în temeiul articolului 3g. Furnizorul efectuează rambursarea prevăzută la primul paragraf folosind aceleași mijloace de plată ca cele utilizate de consumator pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul a convenit în mod expres altfel și cu condiția ca consumatorul să nu fie împovărat cu costurile rezultate din retur. de bani.
Articolul 3j - Obligațiile consumatorului în caz de retragere
1. Cu excepția cazului în care furnizorul s-a oferit să ridice el însuși bunurile, consumatorul returnează bunurile sau le transferă furnizorului sau unei persoane autorizate de furnizor să primească bunurile, fără întârzieri nejustificate și în orice caz în termen de 14 zile calendaristice de la data ziua în care a anunțat furnizorului decizia sa de a se retrage din contract în conformitate cu articolul 3g. Termenul este respectat dacă consumatorul trimite înapoi bunurile înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
Consumatorul suportă doar costul direct al returnării bunurilor, cu excepția cazului în care furnizorul a fost de acord să suporte el însuși aceste costuri sau dacă furnizorul nu a informat consumatorul că acesta trebuie să le suporte.
În cazul contractelor în afara spațiilor comerciale, dacă bunurile au fost livrate la domiciliul consumatorului în momentul încheierii contractului, furnizorul ridică bunurile pe cheltuiala sa, întrucât acestea sunt bunuri care prin natura lor nu pot fi în mod normal. returnat prin posta.
2. Consumatorul este responsabil pentru orice reducere a valorii bunurilor numai ca urmare a manipulării bunurilor, alta decât cea necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și funcției bunurilor. Consumatorul nu este răspunzător în niciun caz pentru orice reducere a valorii bunurilor atunci când furnizorul nu a furnizat notificarea dreptului de retragere în conformitate cu articolul 3b alin. 1 lit. h).
3. În cazul în care consumatorul își exercită dreptul de retragere după ce a depus deja o cerere în conformitate cu articolul 3c alineatul (3) sau articolul 3d alineatul (8), consumatorul trebuie să plătească furnizorului, față de acoperirea integrală a contractului, o sumă proporțională cu furnizate până când consumatorul a informat furnizorul că va exercita dreptul de retragere. Suma proporțională pe care consumatorul trebuie să o plătească furnizorului se calculează pe baza prețului total convenit în contract. Dacă prețul total este excesiv, suma corespunzătoare trebuie calculată pe baza valorii de piață a bunurilor.
Articolul 3l - Excepții de la dreptul de retragere
Dreptul de retragere prevăzut la articolele 3e până la 3k pentru contractele la distanță și în afara spațiilor comerciale nu se aplică în următoarele cazuri: a) contracte de prestări de servicii după prestarea integrală a serviciului, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului; , și cu luarea la cunoștință că își va pierde dreptul de retragere odată ce contractul va fi executat integral de către
furnizorul b) furnizarea de bunuri sau prestarea de servicii al căror preț depinde de fluctuațiile pieței monetare care nu pot fi controlate de furnizor și care pot apărea
în perioada de retragere•c) livrarea de bunuri care sunt fabricate conform specificațiilor consumatorului sau personalizate în mod clar•d) livrarea de bunuri care pot fi modificate sau expiră
în scurt timp •e) livrarea de mărfuri sigilate care nu sunt adecvate pentru returnare, din motive de protecție a sănătății sau de igienă, și care au fost desigilate după livrare • f) livrarea de mărfuri care, după livrare, datorită naturii lor, sunt insolubile amestecat cu alte elemente.
a cărui livrare însă nu poate avea loc decât după 30 de zile și al cărui preț efectiv depinde de fluctuațiile pieței, care nu pot fi controlate de furnizor. sau pentru a efectua lucrări de întreținere. Dacă, în cazul unei astfel de vizite, furnizorul oferă servicii
cu excepția celor solicitate expres de consumator sau a bunurilor, altele decât piese de schimb, care au fost utilizate în mod obligatoriu la efectuarea lucrărilor de întreținere sau în timpul reparațiilor, dreptul de retragere se aplică serviciilor sau bunurilor suplimentare enumerate i) furnizarea de înregistrări sigilate sau videoclipuri sigilate. fișiere sigilate sau software de calculator, desigilate după livrare•
j) furnizarea de ziare și reviste de orice fel, cu excepția contractelor de abonament pentru furnizarea acestor formulare. k) contractele încheiate la licitație publică. l) furnizarea de cazare în alte scopuri decât cele rezidențiale, transport de mărfuri, servicii de închiriere auto. furnizare sau servicii legate de activități de agrement, dacă contractul prevede o anumită dată sau termen limită de executare; m) furnizarea de conținut digital care nu este furnizat pe un suport fizic, dacă prestarea a fost inițiată cu acordul prealabil expres al consumatorului; și confirmarea consumatorului că, prin urmare, își pierde dreptul de retragere.